Qui som?

 

L’A. C. Falla Cronista Vicent Beguer i Esteve és la falla censada amb el número 24 en Torrent. Fundada el 22 d’abril de 1995, ens trobem situats en la zona coneguda com Les Terretes, actual zona d’expansió urbanística de Torrent, al núm. 2 del carrer que li dóna nom a la falla, és a dir el carrer Vicent Beguer i Esteve.
Compta en l’actualitat, amb una comissió formada per quasi 150 fallers adults i vora 300 infantils

 

Ens caracteritzem per estar compromesos amb:

– la nostra festa,

Hem obtingut el 1er premi dels nostres monuments en totes les seccions on hem concursat, quedant-nos únicament participar en la secció especial
Apostem clarament per la cavalcada del ninot, on també hem obtingut els màxims guardons de crítica, on expressem la nostra visió de l’actualitat, sempre local, que és el que realment ens importa.

 

– la nostra cultura i tradicions,

Hem obtingut els màxims guardons en el concurs de Teatre en Valencià, tant en la modalitat d’obra Curta com en Llarga.
Hem convocat el premi de narrativa curta Cronista Vicent Beguer i Esteve
Organitzem el Concurs de Creus de Maig “Raquel Perez Villa” a Torrent des de l’any 1996 (recuperant una tradició perduda des de 1979) i des de l’any 2006 hem recuperat la tradició de plantar Pallassos (per San Josep fea quasi 80 anys que s’havia abandonat), ninots farcits de palla, ya que convoquem el  Concurs de Pallassos de Torrent.

– la nostra societat,

Durant la cel.lebració del Mig any organitzem la Tòmbola Solidaria “Mª Angeles Castells Lopez”, destinant el nostre esforç als més necessitats de la població. Fem Futur, l’Asil de Santa Elena, els “Hogares de San Martín de Porres”, el Club del Minusvalido de Torrent, Nova Vida, Adisto, Caritas i Creu Roja Torrent han segut els destinataris fins ara dels diners arreplegats per esta iniciativa des de que mamprenguerem. Ens ompli d’orgull que esta caent solidària de la nostra comissió haja tingut el reconeiximent de col.lectius fallers amb els premis “Josep Renau de Consciencia Cívica” lliurat per la revista Pensat i Fet a l’any 2004, el segon Premi Grande de l’any 2006 a la millor tasca humanitaria que otorga Junta Central Fallera junt a l’empresa de mudances Grande convertint-nos d’esta manera en la primera comissió pertanyent a una Junta Local que accedix a estos guardons, el Premi Ricard Sanmratín a la millor iniciativa fallera  2006 otorgat per la Revista Pensat i Fet, el segon premi ONCE i Premi ARTIC a la solidaritat en l’any 2008 o el Premi de la Fundació l’Horta Sud o Caixa Popular per «Cerca de nuestros mayores» en el 2010.

En definitiva,

Des dels nostres inicis ens hem preocupat per aquelles activitats que tingueren un component cultural tradicional, sense oblidar la part festiva, mirant de conservar i fer reviscolar tradicions valencianes i torrentines, fent activitats en que participe tota la comissió des de la passió per la indumentaria valenciana, pel teatre de calitat i en valencià, per les cavalcades crítiques i constructives, pel compromís social i solidari sense esperar res a canvi. Passió per unes falles obertes a la participació de tots i enllaçades dins del barri i passió pel nostre poble de Torrent al que duguem dins del cor.

On anem?

Cronista es una comissió, que es caracteritza per ser una associació que no té les portes tancades a ninguna persona ni a cap ideologia ni pensament, per a fer d’esta manera un col.lectiu humà ric en diferents posicionaments davant de la realitat que ens envolta, pero sempre des de la coordinació per a dur avant la nostra filosofia de falla amb especial passió, sentiment, trellat i visió de futur.

 

 

En l’actualitat ens agradaria que el sagell Cronista es consolidara per a continuar sent una comissió on totes les iniciatives tinguen cabuda, on les portes del casal estiguen obertes a tots, on les festes siguen populars i per al barri del que ens sentim part integrant.

Deja un comentario