VIII Premis Botafocs 2024

L’històric artista faller Vicente Herrando, el grup de teatre amateur Coturno i la Fundació Horta Sud són els guardonats en 2024.

Els premis Botafocs van nàixer amb l’objectiu de reconéixer a persones i entitats que en la seua trajectòria personal o professional han demostrat i demostren especial implicació social i compromís amb la nostra cultura.

El dilluns 8 de gener va tindre lloc, en el casal de la comissió torrentina, la deliberació per part del jurat, que en aquesta ocasió estava format per Miguel Balaguer Nieto, Premi Botafocs Individual 2019; Javier Noguera Andreu, en representació de l’Associació Nova Vida, Premi Botafocs Entitats i associacions 2023 i Beni Córdoba Carretero, Premi Botafocs Extraordinari 2023, que tindria com a resultat:

Categoria Individual:

Vicente Herrando Soler

Artista faller vinculat a les falles de Torrent tota la seua trajectòria professional. Les comissions d’Ángel de l’Alcázar, Segon Tram, Camí Reial, Sants Patrons i Sant Valerià, han sigut les que han gaudit dels seus treballs, però si cal destacar un tàndem mític seria el d’Ángel de l’Alcázar – Herrando que segueix fins als nostres dies. En la demarcació d’Ángel de l’Alcázar, Herrando es va convertir en l’artista a batre ja que la seua potent pintura, un acabat d’excel·lència, una sàtira innata en les seues obres i el domini de l’espai de les quatre cantonades va fer que els primers premis de la màxima categoria foren la norma, sent l’artista que més primers premis de secció especial de Torrent té en el seu palmarés.

Categoria entitats i associacions:

Coturno Teatre

El grup de teatre Coturno naix a mitjan 70 del segle passat a Torrent on se situa com una de les referències culturals dels 80 i 90. Després d’una aturada en l’activitat cultural aquesta es reactiva en la primera dècada dels 2000 incorporant al grup actors i actrius del teatre faller convertint-se de nou en un dels grups amateur referent de Torrent. Organitzen la Mostra de Teatre Amateur Juan Manuel Ferraro, qui fora fundador del grup.

Categoria Extraordinari:

Fundació Horta Sud Pels seus 50 anys secundant i promocionant el teixit associatiu de la nostra comarca i les seues relacions entre tots els col·lectius.

El lliurament dels premis tindrà lloc el divendres 2 de febrer, a les 20.30 hores en el casal de la comissió fallera.

Compartix-ho!

Deja un comentario