«Casa de nines». Obra llarga en el Concurs de #TorrentTeatreFaller

image

«Casa de Nines» retrata la situació de la dona en la societat masclista de finals del segle XIX, a través de la història de Nora, heroïna i personatge emblemàtic que va arribar a ser una icona cultural de l’alliberament i la igualtat de genere.

Nora esta casada amb Bernat, home que ha triomfat socialment amb el seu ascens en el banc, té tres  fills, la seua vida aparentment resolta marxa a la perfecció, però reapareix en la seua vida Onofre que busca fer xantatge per un préstec que ella va demanar en secret anys arrere per a salvar la vida del seu marit.

La seua presència no sols posa en perill l’estabilitat de la família sinó que mostra a Nora com un objecte per al seu espòs, una nina, com ho va ser per a son pare i ella amb els seus fills, a qui confia la seua educació a Conxeta, una ama de cria que també la va criar a ella.

Quant arriba Cristina, una amiga de la infància, li conta el seu secret i es descobrix sense que ningú puga fer res per a evitar-ho. Ni tan sols el Dr. Forner, amic de la família que seria com la seua taula de salvacio, a qui ella no vol agafar-se.

En esta obra Nora , dona-objecte travessa un llarg procés de concencia a través del qual aconseguirà la dignitat humana, a la recerca de la seua identitat.

Este final fa menció al problema de la justícia social d’aquella època mostrant la rebel·lia i l’escàndol moral que va ocasionar.

Dijous, 13 de novembre de 2014 a les 22:00 hores. Sala d’actes Ajuntament de Torrent.

Dirigida per Maite Medina

Repartiment:
M. Carmen Vilanova
Carlos Guimerá
Natividad Fajardo
Fernando Pérez
Mónica Suazo
Alberto Andreu
Javier Llaosa

Compartix-ho!

Deja un comentario